scheidingsmediation / coaching

Mediator Breda

scheiden via mediation

Op zoek naar een mediator in Breda?

Patrizia Marcucci biedt je de mogelijkheid om, begeleid door een neutrale bemiddelaar (mediator) vragen en gevoelens constructief met elkaar te bespreken. Dan kun je met elkaar bepalen hoe je juridisch, financieel en relationeel uit elkaar wilt gaan. Als mediator Breda ben ik neutraal en onpartijdig en zal geen standpunt innemen of beslissing nemen over het conflict. Door middel van mediation help ik jullie helderheid te krijgen, inzicht te geven en jullie samen er uit te laten komen. Stap voor stap begeleid ik jullie om samen tot afspraken te komen. Afspraken waar jullie beiden achter kunnen staan. Deze afspraken worden uiteindelijk door mij, als jullie mediator, vastgelegd in een echtscheidingsconvenant welke bij de rechtbank door een advocaat wordt ingediend. Lees ook dit artikel over scheiden zonder rechter.

Mediation bij (echt)scheidingen

Iedere relatie is bijzonder, dus ook elke echtscheiding. Als de beslissing genomen is om uit elkaar te gaan kan dit emoties oproepen als boosheid, verdriet, angst en rouw. Maar ook gevoelens van opluchting en vrijheid. Afhankelijk van je relatie, kan dit bij (ex)partners heel verschillend zijn. Maar voor elke echtscheiding geldt dat er heel wat op je af komt; financieel, juridisch, emotioneel en relationeel.

Mediation en kinderen

Sinds 2009 is het voor ouders met minderjarige kinderen die uit elkaar gaan verplicht een ouderschapsplan op te stellen en in te dienen bij de rechtbank. Hierin leggen ouders vast hoe zij de zorg en opvoeding voor de kinderen gaan delen. Belangrijk onderdeel van de mediation is het samen opstellen van het ouderschapsplan. Ook hiermee help ik jullie graag.

Twijfels over scheiding?

Soms zijn partners in twijfel over een mogelijke scheiding. In die gevallen kan een mediation gesprek helpen om samen duidelijk te krijgen waar je met elkaar staat, hoe je verder wilt en wat daarvoor nodig is. Als mediator en relatiecoach kan ik jullie helpen om over die gevoelens helderheid te krijgen en met elkaar in gesprek te blijven over wat het voor jullie belangrijk en nodig is in de relatie.

NA 1 JANUARI 2022 ANDERS OF TOCH NIET?

Per 31 december 2021 heb ik mijn advocatenpraktijk neergelegd en ga ik mijn praktijk als scheidingsmediator, relatiecoach, coach voor samengestelde gezinnen en jurist gespecialiseerd in het familierecht voortzetten.

De ruime kennis en ervaring die ik in de afgelopen 25 jaar heb opgedaan als advocaat, mediator en overlegscheidingsprofessional zal ik blijven inzetten voor mijn cliënten als mediator en juridisch adviseur. 

Mijn drijfveer blijft om scheidende cliënten met betrokkenheid, deskundigheid en gerichte oplossingen te begeleiden bij het regelen van alle gevolgen van de echtscheiding. Rekening houdend met alle belangen. Om dit te kunnen doen, werk ik samen met echtscheidingsadvocaten, coaches en indien nodig financiële deskundigen. Ik ben van overtuigd dat de samenwerking met andere professionals en het werken in teamverband de beste resultaten geeft.

Als scheiden in goed overleg mogelijk is maar jullie willen liever wel ieder je eigen advocaat dan is een overlegscheiding mogelijk een oplossing voor jullie. Neen dan contact op met een overlegscheidingsadvocaat in je regio.

Mediator Breda

Wil je meer weten over wat ik voor jullie kan betekenen?
Bel vrijblijvend +31 6 28 933 433 of stuur een e-mail. Je kunt ook gebruik maken van het contactformulier en ik zal snel contact met je opnemen.

Scroll naar boven