scheidingsmediation / coaching

Over mij

Scheidingsmediator Patrizia Marcucci

Mediation & Coaching van samengestelde gezinnen

Denk eens terug aan die periode van langer geleden. Aan de tijd waarin jij en jouw partner samen op weg waren naar een gedeelde toekomst. Ben je het met me eens wanneer ik stel dat jullie relatie te waardevol was om nu tegen elkaar te strijden? En dat het door jullie gedeelde verleden de basis is voor wederzijds respect?

Het behoud van die waardering, dát is wat mij drijft. Ik rond jullie scheiding zo goed mogelijk naar tevredenheid van jullie beiden af, een overlegscheiding. En waak er altijd – maar dan ook altijd – voor dat kinderen niet de dupe worden. Hoe lastig en verdrietig de periode rondom een scheiding ook is, besef dat je deze tijd ook weer achter je kunt laten. Juist door nu zaken eerlijk en respectvol af te handelen.

MEDIATION KANTOOR in Breda

Ik ben geboren in Milaan, rondde daar mijn studie Rechten af en werkte in Italië als advocaat en bedrijfsjurist. Later voltooide ik ook in Nederland mijn rechtenstudie, waarna ik me specialiseerde in familierecht en mediation. Het was in die periode dat ik steeds meer besefte dat het bij mijn werk om mensen gaat. En dat juist hun gedrag mij fascineert, wat me ertoe aanzette me verder in coaching te verdiepen.

Daarnaast heb ik opleidingen voor professionele communicatie, NLP (neuro-linguïstisch programmeren), Systemisch Werk en relatietherapie afgerond. En fungeer ik met al die kennis en ervaring graag als jouw gids. Praktisch, concreet en recht door zee. Mijn kantoor bevindt zich in het centrum van Breda, Noord-Brabant.

 

Wat mij typeert als scheidingsmediator?

Een vechtscheiding kost meer dan alleen energie. Het maakt banden kapot. Niet alleen tussen beide partners, maar ook als het gaat om de relatie met hun kinderen. Ik hecht dan ook zeer aan het behoud van jullie onderlinge verhoudingen. Vandaar dat ik als scheidingsmediator en coach voldoende ruimte laat voor emoties. Die mogen er simpelweg zijn.

Toch is het niet zo dat je bij mij rustig achterover kunt leunen. Zoals jij er terecht op vertrouwt dat ik integer en loyaal ben, zo verwacht ik van jou voldoende eigen inbreng. Afwachten en een passieve houding hebben geen zin, daarmee loopt een traject al snel uit op een mislukking. Ik sta dan ook niet zozeer vóór, maar naast je. Vooral ook om je te laten inzien dat juist jouw eigen inbreng de basis is voor een succesvolle afronding.

Die werkwijze – zacht en tegelijk met meer dan voldoende pit – typeert mij. Ik zet mijn kracht, kennis en intuïtie met alle motivatie voor jou in. Bedoeld om jou in jouw heelheid als mens een relatie te laten beëindigen én weer door te laten gaan met leven

SAMENWERKINGEN

Mijn werk doe ik niet alleen. In plaats daarvan vertrouw ik mede op de kennis en kunde van anderen, zoals pensioendeskundigen, fiscalisten, financieel adviseurs en (kinder)psychologen.
Samen komen wij voor jou tot het beste resultaat, daar ben ik van overtuigd.

Daarnaast ben ik lid van de landelijke organisatie Stiefenco, die gespecialiseerd in het begeleiden van samengestelde gezinnen.

“Ik wil je hartelijk danken voor de wijze waarop je ons hebt begeleid naar de officiële
echtscheiding. Gezien onze wensen was je erg flexibel en dacht en werkte je constructief mee.
Dat heb ik als zeer prettig ervaren. Nogmaals dank daarvoor”.

S.P. (cliënt)

Scroll naar boven