scheidingsmediation / coaching

Coach samengestelde gezinnen

Coach samengestelde gezinnen

Na een echtscheiding of de beëindiging van een samenwoning komt een nieuwe fase. Een periode waarin je wellicht een nieuwe partner ontmoet, met wie je samen verdergaat. Maar wat als jullie (of één van jullie) kinderen hebben uit een eerdere relatie? Hoe zorg je voor nieuw evenwicht, bij jezelf en de andere gezinsleden? Hoe blijft er voldoende ruimte voor alle emoties?

Met coaching voor samengestelde gezinnen help ik jou en je nieuwe gezinsleden op weg naar harmonie. Dat die niet zomaar tot stand komt, weet ik maar al te goed. Ik ben stiefmoeder van twee zoons uit het eerste huwelijk van mijn echtgenoot. En weet dat een samengesteld gezin om inspanning vraagt. Om vertrouwen. Om de wil om prille banden te versterken, met begrip voor elkaars emoties.

Coach voor STIEFenCO

Geen samengesteld gezin is hetzelfde. Vandaar dat ik mijn coaching heel bewust als maatwerk zie. En vandaar ook dat ik stiefcoach ben voor STIEFenCO, dat als netwerk van professionals kennis en kunde deelt. Met coaching voor samengestelde gezinnen help ik jullie bij het opstellen van een stiefplan. Ook begeleid ik jullie bij de mogelijke juridische gevolgen van een nieuw gezin. Denk bijvoorbeeld aan de (her)berekening van alimentatie. Of aan een nieuwe contactregeling rondom de kinderen uit jullie eerdere relaties.

Verwacht van mij als coach voor samengestelde gezinnen meer dan voldoende motivatie. Maar weet ook dat ik niet alles voor jullie uitstippel. Ik ben jullie gids, ik begeleid jullie. En bied jullie daarmee het inzicht om met alle kracht en vertrouwen de nieuwe stap in jullie leven te zetten. Mijn kantoor bevindt zich in Breda. Voor STIEFenCO ben ik tevens werkzaam voor gezinnen in Tilburg, Roosendaal, Etten-Leur en Bergen op Zoom.

Open brief voor (nieuwe) partner van papa of mama

Villa-Pinedo-Lieve-(nieuwe)-partner-van-papa-of-mamaNa de eerdere brieven ‘Aan alle gescheiden ouders van Nederland’, ‘Aan alle leraren en leraressen in Nederland’, ‘Aan alle volwassenen in ons leven, lanceert Villa Pinedo nu een prachtige nieuwe Open Brief: ‘Lieve (nieuwe) partner van papa of mama’.

De jongeren van Villa Pinedo hebben de inhoud van deze brief samengesteld, met alle ervaringen die zij hebben met nieuwe partner(s) van hun ouder(s).
In deze brief staat wat veel kinderen van gescheiden ouders denken en voelen als er een nieuwe partner van (één van) hun ouders in hun leven komt.

Villa Pinedo is gestart door Marsha Pinedo. Bij Villa Pinedo zijn kinderen van gescheiden ouders aan het woord. Dat is wat onze stichting zo bijzonder maakt. Kinderen van gescheiden ouders zijn de experts en de ervaringsdeskundigen. Want wie weet er nou beter hoe het is om te leven met gescheiden ouders dan zij zelf?
Zij zijn met meer dan 250 ervaringsdeskundigen (van 14-26 jaar) en zetten zich als vrijwilliger in als Buddy of geven via het forum advies aan kinderen en ouders. Ze schrijven blogs om hun ervaring met lotgenoten en ouders te delen en ze nemen vlogs op.
Ook geven zij workshops aan (v)echtscheidende ouders die in het ‘Kinderen uit de knel’- traject zitten.

Ze maken volwassenen bewust van wat er in het hoofd en het hart van kinderen met gescheiden ouders omgaat.

Wil je de hele brief lezen? Klik hier om de brief te lezen.

Coach samengestelde gezinnen

Wil je meer weten over coach samengestelde gezinnen?
Bel vrijblijvend +31 6 28 933 433 of stuur een e-mail. Je kunt ook gebruik maken van het contactformulier en ik zal snel contact met je opnemen.

Lees ook mijn blog over ‘Vakantie samengesteld gezin – iedereen heeft belangen’ of bekijk alle blogs over samengestelde gezinnen.

Andere links:

Vraag een oriënterend gesprek aan
Scroll naar boven